Thursday, December 15, 2011

fishing and netting

olih memukat dan mengail namely shrimps, katam suri ,ikan pari, umpak, gumbir, satak dll.

Pari atu dlm 12 kg kali. Batah jua memain. pasal perambut damit 30lb dan pemata pun sama 10 vmc.
Close photo ulih mengail.

As usual departed from home at 5.10pm. As we reached si babau base , balum ada orang turun. Sampai di Gusu around 5.45 am. We immediately set up our net for shrimps. Kan umpan untuk mengail until 10 past. baru tah kami berhenti. Dlm 6kg olih kami.

Our fishing ground this time, inda lagi di Bangau river. My first spot di Takat ujong pelompong . Very disappointing. Inda ada lauk disana. My 2nd spot di Takat Mejawa. Sama jua. Ikan usolnya inda berliur kan makan.Mungkin ikan cuti kalai jua.Untuk melapaskan gian menarik lauk. Kami aga tempat pasir batin between ujon sapo dan ujong pelompong. Biasanya pari, parita dan kadang2 bemasa makan disana. Sana tah ku menarik ikan pari dlm 12kg.Masuk kami ke pelabohan dan muara putus. Sampai di muara putus. inda dpt keluar tangahnya. Alun basar. Didlm atu tah ku mengail. Belurih umpak(bahuan) 3 ekor, gumbir 1 dan baby pari 1 ekor. Dlm pkl 3 balik tah kami. Inda kami menunggu lama.Ikan atu mcm inda berapa makan pasal arus atu dari timor laut. Arus membawa ayer sejuk. Siok jua walaupun ikan inda berapa makan . tu saja for this edition. My next planning kan mengail languran, bemasa dan tengiri di ujong pasir batin pelompong. ok see u guys.

Friday, December 9, 2011

Mengandang udang lagi

Macam inda ada lain lagi olih ku ani. Udang tia ganya. Ia the tu olih kami.
Burung atu banyak dekat boat kami masa menarik pukat.Minta ampiti lauk damit2. Ia tah kami bagi2 talangkan keatas.
The catch namely Udang, rumahan, kitang, katam suri, yu dll
Our trip kali ani ngalih tangahnya lain macam dari yg lain. Berombak dari awal pagi hingga petang. Rancangan kan balik awal before noon. Pasal the last pukat dilaboh .Tekana tah kami utik banyak. Ombak lagi makin besar. Payah tah kami cruising balik dari Gusu ke Base. Ia tah delay tah kami balik sikit dlm pkl 1 pm sampai rumah .Rancangan kan mengail inda jadi pasal tempat kami kan mengail atu ada tia jua orang mengail. Macam polis belaboh mengail dipancang atu.Balik tah saja kami.

Tolak awal pagi dlm pkl 5.30am dari base. On the way halfway to Gusu tekana angin serta hujan labat. Tepaksa tah kami buang sauh menunggu cuaca settled pasal inda tau dimana kan dituju, gelap pasal hujan labat. Baik jua inda batah. Dlm setengah jam kali. Rezeki lebih kurang jua dalam 7 kg udang dan lauk lain jua. Ganya sakit punggung balancing ombak dlm berahu. Kan mengail diBangau belum lagi .pasal Ayer sejuk dan bangal pasal hujan2 saja.May be few weeks yg akan dtg sesana.ok atu saja salam semua.

Wednesday, December 7, 2011

Rezeki memukat udang lagi

Total catch of the day.Rumahan atu disana macam pajal usolnya. kalau kan memukat rumahan.
The other side view photo.

Our trip kali saja2 kan melepaskan gian .Awal pagi dah sampai di gusu.Sana atu masaani kalau kan menangkap udang inda jua kepunan.Ada dalam 6 kg olih kami Dalam pukul 10.00am after netting shrimps.Start tah kami mengail tapi inda berapa makan pasal arus atu inda ngam. Di pancang merah tah ganya kami belurih kerapu 4 ekor. Sebelum balik makan angin kami boating di Pelabohan, ujong pelompong, ujong sapo dan sawar panjang .Bukan apa. Saja kan meliat setelah sekian lama inda kesana. Nostagia mula2 memancing waktu dulu. After that baru tah kami balik dlm kul 12 lalu, lagi pun sebelah barat laut , ada puku angin kan betiup . Sampai rumah dlmkul 13.30 ptg.

Catch of the day: Udang, katam suri, rumahan (3kg)kerapu, yu dan mcm2 ada.
Good time memukat: Ayer pasang awal pagi.
tarikh:7 Dec 2011
Lokasi: Gusu

Thursday, December 1, 2011

Atu tah pengandang sedang beraksi.Byk lagi tu dibelakang2 sekali inda berapa nampak

It was a beautiful morning when we cruised from the base to Sigusu. Actually I wanted kan mengail jua. Ada masalah sedikit pasal minyak kami lupa bawa extra. cukup2nya saja.Ia tah tangahnya bejimat2 ganya kami. Takut bekayuh balik nanti.Jadi inda tah kemana2 mengandang udang kami ganya. Rezeki kali ani lebih kurang jua like last week dalam 10kg. Byk org mengandang di Gusu.Traffic jam disana.Org Brunei, limbang dan sundar and others. Byk jua ku liat org belurih.

Catch of the day namely: Udang ,kitang , rumahan dan mcm2 ada.
Good time neeting. Ayer Surut pagi awal dan ayer naik pasang tengah hari.
Tarikh: My birthday, 1 December 2011.Umor masih 17 tahun.He...he...baibun.

Friday, November 25, 2011

Rezeki memukat udang

Ani tah olih kali ani .mcmada
Inilah keindahan batin si gusu di waktu awal pagi.Nampak yg ada pasir timbul atu tah di gusu tu.

Beberahanatu tah olih ku mengail. Kuai putih atu olih mengandang udang.Klu kan rezeki atu mcm2 bolih jadi.

Alhamdulillah , banyak jua udang olih mengandang tangahnya.Ada jua dlm 11 kg.Awal kami turun di sibabau base around 5.30 kali sampai di gusu. ramai sudah orang. yg siok nya belurih lauk lain. katam ,katam suri.duaiputih seekor dan kitang. around 11.30am kan balik atu singgah di pancang merah. belurih 2ekor beberahan.Pasal umpan habis bematian. balik tah ku. inda jua tahan pasal panas atu kuat bangat.dlm ku 12noon .blik tah kami.

Actully ada rancangan kan mengail di Sg Bangau. Pasal hujan2 saja. inda confident belurih. Mengandang udang saja ku.

Catch of the day: Udang. beberahan, satak,duai putih,katam suri,yu,kitang dan mcm ada.
Good time fishing: Waktu ayer pasang pagi bergerak perlahan.Atu waktu mengail tu.
Good time mengandang udang : pasangawal pagi
Lokasi: Dekat gusu.Jauh sikit tangahnya.
Tarikh:25 Nov 2011

Friday, October 28, 2011

Ke Sungai Bangau lagi

Total catch of the day namely udang , ungah,kerapu bini ,kerapu, umpak dan mcm2 ada
Orangnya inda dimasuk dlm blog ani. sangal sudah orang meliat kediaku saja.He.. hee.. sekali sekala bolih lah...

Our trip this time ada masallah. Semasa merambat udang untok umpan memancing. Engine cable steering tercabut dari cam steering.Payah tah lagi tools indaada.Biasanya membawa ku tu adjustable spanner. We have no choice thinking kan balik. Pasal kami atu dlm sungai kecil. tara orang melintas kan minta tolong. Di dekat tempat kami mengail atu tah kami memancing. Belurih kami satu raba.Lauk nya bolih jua tahan.Inda lama kami pun keluar dari Sungai perlahan2. Sudah kami keluar ke sg bangau, we try our luck lah , kami laboh pukat udang.Alhamdudullah.. 4 kali laboh belurih kami dalam 6 kg udang + udang Benkita 2 ekor.Awal petang balik tah kami awal pasal bot inda dpt laju. Baik jua sampai awal ke pangkalan tangahnya pasal ada angin betiub petang atu kuat. Ok Salam dan Happy Deepivali...

Catch of the Day: Kerapu bini, ungah, umpak kuning,baby beberahan,udang dan mcm2 ada.
Teknik: mcm biasa saja
Tarikh: 28 Ocktober 2011

Friday, October 14, 2011

Rezeki mencari tempat2 baru.

The catch and hero on action
ani tah olih ku memutik di seberang.
overall catch of the day.

Alhamdulillah, kali ani betambah sedikit olih kami. Awal2 pagi betolak kul 5.30am dari pangkalan sibabau ke Bangau river. Sampai sana menahan andang udang but he.. heee... unlucky terkana ikan utik kami tangahnya .Lama tah kami memisi. Dlm kul 9.00 ++ am baru tah kami merambat udang. Byk udang kami rambat lalu mengail dlm ku 10 pm kali. Mengail banyak tempat kami aga. Sampai ke sg raya, sg raya kecil. Dimana aa raba sana kami cuba2. Ia tah olih memutik2. sedikit2 jadi banyak.lm kul 2.00 pm mendandang kami lagi ia tah belurih udang dlm 2kg dan after that balik ke pangkalan dlm 3.30 pm. Fishing kali ani very enjoyable and fun .I caught new species of fish like ikan umpak kuning.

Inda ada orang mengail disana kediaku saja sebuah2.Ok see u all guys in the next edition. I think the new good session is about to come fishing over there. Salam..

Team: Me and my driver(inda mau begambar)
Catch: Ungah, kerapu bini, umpak kuning, beberahan, sumbilang dan udang olih mengandang (2kg).
Teknik: Berambur pakai batu bepipih.
Lokasi: byk tempat. dimana ada raba sana tah kami mengail.
Line and hooks: line 20ld ke 40 lb trilene and 11-10 vmc. Batu dan pemata berulam tangahnya selalu menyangkut .
Tarikh: 14 Octkber 2011.

Sunday, October 2, 2011

Walau pun ngalih tapi masih lagi ok. apa inda ngalih pukat tangat ketuhuran + membuang uras di pukat.
Overall ikan yang di dapat. Klu pull time mengail byk kali olih. Byk ikan ungah .

Lama ku inda turun dlm 2 bulan lebih kali. Our trip kali ani actually tujuan kan memukat tangah dan buntih di sg raya.Resultnya tangatnya inda ada (3 ekor ganya), tapi ngalih nya ada (byk uras dan sampah). Baik jua membawa rambat dan andang udang. Pukol 10.30am baru tah kami belurih umpan dan start mengail tapi byk basar2. Dlm pukol 1.30 pm stop tah kami. bukan apa. pukat tangat kami tahan balum bebangkit.Memancing di sg bangau actually makan memutik2. There was a good sign sudah kalau kan mengail in the future.but tunggu waktu pasang tuhur pagi .Salam..

Catch of the day: ungah, kerapu bini,kerapu, languran, sumbilang, udang, tangat
Lokasi: sg bangau and sg kenaian kecil.
Bait and line: Udang hidup and trilene putih 20lbs - 40lb
good time fishing: Ayer mula bergerak pasang pagi
tarikh: 2 Oktober 2010

Thursday, June 2, 2011

Berezeki lagi...

Total catch and the pemancing. Our trip kali ani ok sikit pasal awal balik.Ia tah we both look mcm biasa saja.
Our overall catch namely lantaran, kerapu, ketambak ,ungah, anduping ,anduping lausu, anduping lipstick, banana2, kepayang2,lapih and others
Lantaran and kerapu total weight of 11 kg. Lapas jua minyak..
Titir atu actually banyak tu tapi kami buatkan umpan. Baik tu buatkna umpan ikan takat.

We departed off from Jerudong base around 5.15pm. The weather was very fine and friendly.Terfikir tah kan ke Maharaja . Tapi takut minyak inda cukup. Planning awal kan ketakat hampir2 saja . The big problem was the water visibility. Ayer jerenih berabis .Yg baik nya berarus.Terpaksa tah tukar perambut dan pemata damit. Ikan mula berliur makan start Magrib.Atu pun jarang2. Masalahnya lagi sotong memang tidak ada klu ayer jerenih. Aitah mengail ikan takat saja kami dari awal hingga awal pagi esoknya.Yg paling banyak ialah ikan anduping and the good news we caught 2 ekor lantaran. Menutik2 kami mengail. Walau pun ayer jerenih. Inda makan satu tempat pindah2 kami sampailah pagi. Awal suboh rezeki kami bertambah sedikit pasal ikan berliur makan dan berlurih kami jua. Masa atu arus bertukar dari Selatan dan raga dibawah.Hopefully few days ani ayer menjadi kabut. Ganya takut angin kencang kan datang.Pasal kuat bah arusnya. Hopefully not.Around 7.30am, umpan pun habis, we balik lah . Our catch pun alhmadudillah.Ada jua kan di bawah balik dan melepaskan gian.Salam untuk semua.

Team: Biasa
Catch: Lantaran, kerapu, ungah, ketambak, anduping lausu, anduping putih, anduping lipstick,
lapih,lapak,banana2 dan mcm2 ada.
Bait: Sulai, basong, titir dan kursi.(byk dah umpan kami pun masih inda cukup)
Teknik: Berjaul dan berambor.
Lokasi: TakatMas,Tkt ungah 0,1,2,3 dan tkt bat E1.dan lain2, inda ingat
Water visibiliti: Jernih.
Tarikh: 2/3 Jun 2011

Sunday, May 29, 2011

4 in 1 fishing trip

Start 5.30 hingga 9mlm baru tah kami siap mencuci perahu and so on. Membawa minuman saja kami. But ok jua gambar kami atu .Masih cute espacially si wan.he..eh..

Photo focus on oilh kami memancing tu. Ikan beberahan, sumbilang, kerapu bini dll.Kalau kan di tunggu lagi sampai pagi belurih kali lagi. Atu olih kami dalam 3 jam saja.
Overall hasil tangkapan kali ani.Ada jua dalam 22kg la..

Aktiviti kali ani mengandang udang, memukat rumahan, memukat kembura dan memancing. Awal pagi dah kami turun .Bertolak di base sibabau dlm pkl 5.50am. Rancangan awal kami memukat udang di bawah gusu. Actually udang atu bajal.Ganya pukat sejalan saja kami bawa. Not long, ke pulau Alang kami memukat kembura.Ada org kitani jua membintur katam. Inda banyak dalam 4 kg saja olih kami .Pasal ayer surut awal. Masa kami memukat kembura , ia tah ada angin kencang meniup Angin barat tapat kali..Terpaksa tah kami masuk sungai Kenalian. Sambil menunggu angin settle. Mengail kami ia tah belurih ikan kerapu, ketambak dll sambil relax2.After 1 hour kali baru tah kami dapat keluar dan terus mengandang rumahan. Pukat rumahan kami ganya dlm 6 benata.3 kali laboh belurih kami dlm 7 kg lah..Around 5pm baru tah kami start mengail di takat2 between Ujong sapo dgn Pelumpong island. Sana tah kami belurih beberahan . Angin bertiup inda tantu2.Ia tah perahu berlalih2. Dlm pukol 8.30pm kami balik sampai ke base .Inda dapat akhir pasal esok kan keraja lagi. My trip this time very enjoyable lah. and fun.

Ada jua la.. rezeki

Team: Bat and Wan
Catch memancing: Beberahan, kerapu dan dll
Memukat: Rumahan, udang, kembura, brusak, bilis dan mcm2 ada.
Lokasi: di bawah Gusu, Laut Ujong sapo dan Pelumpong, Pulau Alang dan Sg Kenalian.
Bait: Udang hidup
Tarikh: 29 Mei 2011.

Friday, May 20, 2011

Bangau oh bangau....

My face kali ani blacky sedikit. Pasal my mask without notice terabang waktu cruising ke bangau. Ia tah bepanas like ikan masin.he...

Ani tah olih memutik di Bangau. Lapas jua niat kesana atu.

About 4 weeks I did not go to Bangau.Baru tah ada masa utk kesana kali ani seorang saja utk mengail and just to recce the water visibility and condition. Around 6.15 am I reached to Bangau river, I immediately merambat udang di Kenalian river and after that baru tah start mengail. Actually, di Bangau inda ada orang mengail , org memukat pun inda ada Tanda2 inda ada rezeki dah tu. Sunyi sepi.Memancing pun makannya jarang2 . Ayer disebelah kg bugis masih lagi menghitam and sebelah keluar kabut mcm coklat. Sebab ikan inda makan mengail, I tukar plan ke plan B. Baik jua ada membawa pukat udang sejalan. So I went to the spot, di bawah gusu. Sana tah ku belurih Udang dalam 5kg.Around 4.00pm balik tah ku.

Team: Seorang saja
Memancing: Kerapu bini, ungah, beberahan,terusan, ketambak dan sumbilang.
Memukat: Udang dan pila2
Water condition: didalam mengitam dan di luar2 kabut.
Tarikh: 20 May 2011

Sunday, May 15, 2011

Berpesta di awal pagi..

The total catch and the captain & crew.


Front view of our catch of the trip
Side view photo
Ani tah sutong kami kail.Pajal sutong mlm atu di tkt.I beelive di maharaja dan cp 7 pun pajal tu.Dua kali kami mengail sutong atu pasal klu byk bematian.
Kail sutong buatan sendiri.Membuat sanang ganya sakit mata mengasah.


Our fishing trip this time was fantastic.Bukan apa .. start bertolak dari Jerudong hingga 5 suboh cuaca sangat baik.Waktu suboh saja ada angin kuat + hujan + kilat .Memberi takut pulang.Tapi inda lama.just about 1 hour the strong wind stops.Pagi taduh bangat.
Our afternoon and early night fishing was good, di takat Mas. Byk Anduping olih kami. Di sana tah jua kami mengail sutong. Pajal sutong malam atu.We went tu some of our favourite spot after that.masallahnya titir banyak. inda bertahan umpan. Our rezeki at night fishing inda byk.sikit saja. Byk kami pindah2.titir jua ganya olih kami.

Our active fishing starts at a very early morning . At that time tah kami belurih ikan kalapahan and others. Ganya ikan kalapahan kami atu byk damit2. I saw banyak jua org mengail dekat2 kami atu. Org menunda tengiri usolnya. Around 9 am balik tah kami.Rezeki kali ani Alhamdudillah, berkat berusaha, berjarih dan pemajal, inda tidor atu kali jua.See u all then.

Team: Bat and Wan
Catch: Kalapahan,beberahan,kursi bali hitam,anduping,malabua dll.
Teknik: drifting fishing,berjaul dan berambor.
Lokasi: Tkt bawah cp dan tkt bawah iron duke.
Hook and line:same as previuos.
Arus: overall dari timor laut.
Tarikh: 14,15 Mei 2011

Friday, May 6, 2011

Berpesta lagi...

Aksi dua pemancing and the catch of the day.
foto dari depan
dari left elevation
Ani tah umpan kami .Sotong hidup. I believe life sotong is one of the best and my favourite bait I have had ever experience. Kalau ikan, ikan aur hidup dan rumahan hidup atau fresh.


Our afternoon trip from jerudong base @ 5.00 pm , cruising to my fishing spot the sea was a bit rough sikit.Inda byk org turun. My afternoon and early night fishing was not good. Ikan inda makan because the bottom current was a bit cold and the current was very strong that it's good for setengah air fishing.Most of the time kami curut sotong untuk memancing pagi. Night fishing sikit saja olih kami dlm 10 kg but masa suboh dan pagi tah kami berpesta ikan putih.macam2 jenis olih kami with total of 65kg kali. Jenis ikan seperti Kelapahan, tungap, ambong2, mengasang, anunan, lantaran,anduping, anduping lipstick,beberahan sulit,kerapu dan mcm ada. Back to jerudong base around 10.00 am.The sea was calm and nice weather. My next edition will be next week, subject to weather condition.Alhamdudillah, rezeki kali ani betambah lagi. Salam untuk semua bloggers and readers.

Team members: Bat and Wan
Catch: Kelapahan, tungap, ambong2, mengasang, melabua, anunan, lantaran, anduping, anduping lipstick, beberahan sulit dan mcm ada.
Lokasi: Bawah takat CP and atas Tkt Putih.
Teknik : Berjaul, drift fishing(beranut) and night trolling
Bait: Sotong hidup dan mati, sulai dan titir.
Arus: bottom current, awal mlm dari barat daya dan suboh pagi barat tapat.
Tarikh: 5/6 Mei 2011
Weather condition: Awal malam angin raga dan sebelah suboh,angin darat.

Friday, April 22, 2011

aksi the key player and the catch the daynight.

Atu tah ikan olih kami mengail walaupun tali sauh putus.Kan rezeki atu ,rezeki jua.


Our first trip of this season we thought sudah taduh tahun, but when we cruised , the sea was very rough. basar ombak dilaut tapi can go la... We did not have much choice,surung saja. 1hour cruising we finally reached to our 1st fishing spot.Arus masa atu very good, dibawah arus darat, diatas arus raga . Ikan makan very good. Around 11pm unfortunely our rope anchor putus. so you know lah where to go. Sebelah mlm after 1 am sampai pagi ,arus ayer berubah ke timor laut dan ayer jerenih kebiru2an, ikan inda berapa makan. terpaksa tah memutik sedikit2. Al-Hamdudillah, after the hardwork, bejarih. Ada jua kan di bawa balik. We returned to Jerudong Base around 8.30 am.

Team: Bat and Wan
Catch: Ungah, beberaan, bemasa, kelapahan,kursi bali hitam,anduping, Anduping lausu, anduping bicu, lapak, banana2, ketambak, languran dan mcm2 ada
Lokasi: Takat di bawah CP , atas takat putih
bait: Sulai dan titir
Teknik: Bottom fishing(bejaul), drifting(beranut) and night trolling.
Date: 21/22 April 2011
Cuaca: Petang dan mlm ,angin raga dan timor laut. Sebelah pagi angin darat.

Wednesday, March 23, 2011

ia tah ni ikan olih mengail
overall olih mengandang dan memukat
The passenger and the catch of the day

Its being along time i didnt go to the sea because I was busy moving to a new house at sg akar.
dalam 5 minggu kali.baru tah turun last wk and this.

This time rezeki memukat udang ada la .. dalam 12 kilo .campur udang damit.Actually planning kan membintur and fishing di bangau.pasal hujan saja tiap2 hari. Inda jadi yesterday. Ramai org mengandang udang org brunei sama org sundar di dekat gusu atu.masuk kawasan malaysia. After netting before kan balik , singgah sekejap mengail di pancang laut ujong sapo. , dapat 3ekor ikan.baby beberahan, kerapu dan sumbilang. Not long fishing, about 15 minutes, pasal I saw ada puku angin kan betiup. balik tah dalam pkl 2.30pm. Soon after i reached sibabau base. Strong angin + hujan pun datang. cuaca pagi until before 3.00 pm was fantastic. inda panas dan calm sea.

Team: Seorang saja
Catch: Udang, kitang, kerapu, baby beberahan dan +++
Lokasi: laut dkt gusu dan mengail di pancang
Cuaca: So very good
Date of fishing: 23 Mac 2011

Friday, January 14, 2011

Rezeki di Tugu

Taking photo during the pouring rain.

Atu tah ganya olih kami for this time. Hopefully hujan inda lagi turun in the future.
So that the water atBrunei Bay and river will be better for fishing.

Our intention actually to go day trip fishing and netting di sg Bangau . The problem was inda ada udang disana dan mengail pun sunyi sepi. sekeor saja kami dpt.So we changed our plan to netting at first di ujong sapo. Ok lah udang cukup2 kan umpan. So I tried my few places fishing ground di laut ujong sapo . inda berapa makan.Last2 ditugu tah kami mengail. Disana tah kami belurih sidikit. Kalau inda berputus. Ada jua kami dapat labih. Arus ayer actually was not right because mula ayer pasang dlm 1.2 m. Actually I lost my confident fishing di Muara and Bangau because of the frequent downfall rain all this days. Saja kan relax2 dan melepaskan gian. Afternoon we were caught my the heavy rain .

Member: Batman and mohai
Catch: Beberahan, kerapu,kerapu bini , kuasi, udang .
Lokasi: Tugu dan laut ujong sapo
line and hook: 50ld to 20 lb trilene and hook 9 to 11 pemata cina no lubang
bait : Udang hidup medium size
Date of fishing: 14 Jan 2011
Photographer: Nadia Iffani

Kan rezeki ganya

Friday, January 7, 2011

Fishing an netting shrimps

The team and the catch of the day.
Atu tah olih kami tu. Inda berapa makan mengail di sana.Pasal hujan saja turun tiap hari2 ani.ok see you all.


Rezeki di sg bangau dan sg. raya

This time we went to the spot very early. Balum lagi naik mega sudah tah kami datang ke bangau. Masalah nya on that early morning, the tide was very low at 0.4 m .Twice we struck on shallow water. Our netting shrimps was ok lah . About 7 kg. ganya banyak utik.
Our fishing catch was ok jua but banyak inda bedapat lauknya. Disangkutkannya dan rubit. It was a lovely day trip fishing and netting. Very enjoyable and a lot of fun. Our floating restuarant is close temporarily because i am on diet. We went to base around 4.30 pm.

Team: batman and mohai
Catch: Shrimps(netting 7 kg), lady grouper, grouper, languran, ketambak, sumbilang, sting ray, pahat2, dan lain2,
Lokasi: Tempat biasa, di bangau river and Raya
bai, line and hook: udang hidup,line 40 lb to 30 lb Trilene putih dan hook 12 - 10 pemata VMV and cina.
Teknik: pakai spool saja,berambur pakai batu bepipih.
Date of fishing: 7 January 2011

 

blogger templates 3 columns | Blogger Templates